Helsingin Energia tuotti helsinkiläisille 150 miljoonaa euroa

Tiistaina 25.2. oli Helsingin Energian johtokunnan kokous, jossa hyväksyttiin yhtiön tilinpäätös vuoden 2013 osalta. Itse olin valitettavasti poissa kokouksesta sairastumisen vuoksi, mutta paikalla oli varajäseneni Marjatta Vasara.

Tilinpäätöksen hyväksymisen yhteydessä päätettiin myös summasta, jonka Helsingin Energia esittää maksettavaksi Helsingin kaupungille yhtiön tuloksesta. Summan päättää Helsingin kaupunginhallitus.

Yhtiön liikevoitto on 204 miljoonaa euroa ja esityksenä oli, että Helsingin kaupungille siirrettäisiin kesäkuussa 150 miljoonaa euroa.

Lisäksi ilman erillistä päätöstä normaalin käytännön mukaisesti maksetaan vuosittain pitkäaikaisen lainan korkoa kaupungille 17 miljoonaa euroa, korvausta peruspääomalle 47 miljoonaa euroa ja pitkäaikaista lainaa lyhennetään 8 miljoonaa euroa.

Yhteensä nämä tekevät 222 miljoonaa euroa.

Jos miettii summan merkitystä Helsingin kaupungille, voi sitä verrata esimerkiksi kaupungin verotuloihin. Ne ovat vuoden 2014 talousarvion mukaan noin 3 miljardia. Toki kaupungilla on muitakin tuloja, kuten esimerkiksi valtionosuudet. Jos vertaa Helsingin Energian kaupungille maksamaa summaa kaupungin verotuloihin, on maksettu summa suuruudeltaan noin 7% suhteessa verotuloihin.

Helsingin Energian maksamat tuloutukset Helsingin kaupungille.

Helsingin Energian maksamat tuloutukset Helsingin kaupungille.

Jatkossa Helsingin Energian tuloskykyyn vaikuttaa sekä yhtiöittäminen että tulevat kehitysohjelman mukaiset investoinnit ilmastoystävällisiin energiantuotantotapoihin. Kehitysohjelman vaikutukset ovat tältä osin merkittävämmät. Vuoden 2014 tulostason ennustetaan heikkenevän edellisestä vuodesta.

Päätöstiedotteet ja pöytäkirjat luettavissa täällä.

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s