Vasemmiston poliittisen viestin neljä tärkeintä periaatetta

Menneen talven aika Vasemmiston keskuudessa on käyty keskustelua Vasemmiston poliittisesta viestistä. Eduskuntavaalien jälkeen keskustelu on lisääntynyt. Käydyn keskustelun, kansalaispalautteen, muiden puolueiden toiminnan arvioinnin ja oman pohdintani perusteella olen päätynyt seuraaviin neljään periaatteeseen, jotka Vasemmistoliiton poliittisessa viestissä ja viestinnässä olisi jatkossa huomioitava erityisesti. Tärkeää on tiedostaa, että mielikuvat ratkaisevat hyvin paljon, usein jopa faktoja enemmän.

1. Viestin on oltava selkeä ja ymmärrettävä

Viestin on oltava sisällöltään ja muodoltaan suhteellisen nopeasti ja helposti ymmärrettävissä. Se ei voi vaatia erityisen syvällistä perehtymistä poliittisiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin tai esimerkiksi koulutuksen tai työn kautta erikoistumista yhteiskunnallisiin aiheisiin. Sen tulee antaa enemmän vastauksia ja vaihtoehtoja kuin herättää lisäkysymyksiä tai epäilyksiä.

2. Viesti tulee suunnata ensisijaisesti ulospäin

Poliittinen viesti tulee suunnata ensisijaisesti liikkuville potentiaalisille äänestäjille ja kannattajille, ei meille itsellemme, eli puolueen jäsenille ja aktiiveille.

3. Viestin on synnytettävä turvallisuuden tunnetta, luottamusta ja uskoa tulevaisuuteen

Viestin on oltava sellainen, että kansalaiset kokevat sen uskottavana, se luo heille turvallisuuden tunnetta, vahvistaa luottamusta puoluetta kohtaan päätöksentekijänä ja lisää kansalaisten omaa uskoa paremmasta tulevaisuudesta. Ilman näitä ei ole mahdollista saada kansalaisten tukea yhteiskunnallisille uudistuksille.

4. Viesti ei voi perustua menneisyyteen vaan tulevaisuuteen

Viesti on perustuttava katseen suuntaamiseen eteenpäin ja tulevaisuuteen, ei menneisyyteen. Suomalainen yhteiskunta, Eurooppa ja koko maailma ovat muutoksen edessä. Vaikka menneisyydestä voi ottaa oppia, säilyttää ja puolustaa hyviä asioita, kansalaisia kiinnostaa ensisijaisesti kuitenkin se, mitä poliittisilla päättäjillä ja puolueilla on tarjota tulevaisuuden näkökulmasta.

Advertisement
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s