Toimiva vaalipuolue

Yleisesti puolueet pyrkivät olemaan enemmän tai vähemmän kansanliikkeitä. Olen kuitenkin huomannut, että ”kansanliike” ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla vaalikampanjan aikana. Tietenkin jokaisen kampanjan aikana tulee saada omat jäsenet ja kannattajat liikkelle ja aktivoitua vaalityöhön. Kuitenkin vaalien aikaan menestystä hakevan puolueen pitäisi pystyä olemaan nopea ja joustava toiminnassaan.

Esimerkiksi näin alkuvuodesta ja tässä vaiheessa kampanjaa emme vielä tiedä, mitkä poliittiset kysymykset tulevat olemaan vaaleissa pinnalla ja ratkaisevia vaalituloksen kannalta maalis- ja huhtikuun aikana. Tällöin, jos puolue on lyönyt lukkoon tärkeimmät teemansa liian tiukasti ja suunnitellut toimintansa niiden varaan, se ei välttämättä pysty sopeutumaan tarpeeksi hyvin uusiin poliittisiin tilanteisiin. Tämä asettaa omat haasteensa suhteellisen jäykälle organisaatiolle ja puolueen jäsendemokratialle. Vaikka voimme jo arvailla, emme vielä varmasti tiedä, mitkä ovat ne poliittiset kysymykset, joiden ympärillä tiukimmat poliittiset keskustelut käydään vaalien ratkaisevimmassa vaiheessa.

Vaalimenestystä varten puolueen olisi kyettävä vaaleissa muokkautumaan hieman enemmän yrityksen kaltaiseksi: nopeaksi, joustavaksi ja tuloshakuiseksi. Samaan aikaan tulisi kuitenkin kyetä säilyttämään ihmisten tunne ja kyky osallistua ja vaikuttaa politiikkaan. Tämä on haasteellista, mutta ratkaisevaa vaalimenestyksen kannalta.

Advertisement
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s