Muslimit ja Srebrenican joukkomurha

Viime aikoina olen sattuneista syistä miettinyt taas hieman enemmän islamia ja keskustelua islamin vaaroista Euroopalle. Islam ja muslimit nähdään pääosin vain uhkana.

On kuitenkin hyvä muistaa esimerkiksi Bosnian sota. Nykyisen Bosnian ja Herzegovinan alueella vuosien 1992-1995 aikana toteutettiin yhdet lähihistorian pahimmista julmuuksista Euroopassa. Kaikki osapuolet syyllistyivät sotarikoksiin. Lähinnä serbit (ortodokseja), mutta myös kroaatit (katolilaisia) vastasivat pahimmista teoista. Suurimpina uhreina olivat alueen muslimit, eli bosniakit, jotka ova lähinnä maltillisia ja maallistuneita muslimeja. Etenkin kiihkonationalististen serbien yhtenä perusteluna etnisille puhdistuksille oli estää islamin leviäminen Jugoslaviaan ja Eurooppaan. Bosnia ja Herzegovinan alueen väestöstä wikipedian mukaan noin 45% on muslimeja, 35% serbiortodokseja, 15% katolilaisia kroaatteja ja loput muita.

Sisällissodan tapahtumista tunnetuin on varmaankin Srebrenican joukkomurha, jossa Ratko Mladićin johtamat serbijoukot joukkomurhasivat lähteistä riippuan 7000-9000 muslimipoikaa tai -miestä. Sadastatuhannesta Bosnian sisällissodassa kuolleesta sotilaasta ja siviilistä 2/3 oli Bosnian muslimeja.

Myös muiden uskontojen, eli kristinuskon, nimissä Euroopassa on tapettu ihmisiä ja toimeenpantu julmuuksia meidän aikanamme. Tässä tapauksessa uhreina ovat olleet nimenomaan (maltilliset) muslimit. Tämäkin on hyvä muistaa, kun ollaan huolestuneita islamin vaikutuksista Euroopalle.

Advertisement
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s