Sähkön hinta laskussa ja Helsinkiin halutaan tuulivoimaa, mutta voiko kivihiili olla eettistä?

Helsingin Energian johtokunnan kokous pidettiin tiistaina 29.4.2014. Listalla oli hankintoja ja toimitusjohtajan ajankohtaiskatsaus energiamarkkinoista sekä kävimme läpi hiilen ostamisen eettisiä periaatteita.

Ensin todettakoon, että Helsingin Energian yhtiöittäminen oli käsittelyssä konsernijaostossa maanantaina 28.4. Konsernijaosto päätti palauttaa asian valmisteluun perustellen asiaa näin:

“Konsernijaosto päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi siten, että kuntalain mukainen luottamushenkilöiden tiedonsaantioikeus ulotetaan koskemaan yhtiö-muotoista Helsingin Energiaa.”

Sähkön hinta laskussa

Helsingin Energian myymän sähkön hinta laskee kesäkuun alusta lähtien 3-4%. Tähän ovat Helsingin Energian asiakkaat varmasti tyytyväisiä.

http://91.224.4.77/Uutiset/2014/Sahkon-myyntihinta-laskee/

Kuntalaisaloite tuulivoimasta

Tuulivoimaa Helsinkiin -kuntalaisaloite on käynnistetty. Aloitteen tavoitteena on, että Helsingin kaupunki kaavoittaa tuulivoimalle sopivia paikkoja Helsingistä. Tällaisia paikkoja voisi käsitykseni mukaan löytyä esimerkiksi kaupungin eteläpuolelta mereltä. Itse aion kirjoittaa aloitteen ja suosittelen sitä sinullekin!

http://www.tuulivoimaahelsinkiin.net/

Kuva

Hiilen eettisyys

Kokouksen lopuksi saimme selvityksen Helsingin Energian käyttämän hiilen hankinnasta ja sen eettisistä periaatteista. Merkittävä osa Helsingin Energian käyttämästä hiilestä tulee Venäjältä ja Kazakstanista. Pääosin hiili hankitaan suoraan hiiliyhtiöiltä. Tällöin voidaan tietää melko hyvin mistä hiili tulee. Aina tästä ei kuitenkaan ole 100% varmuutta. Niiltä yhtiöiltä, joilta kivihiiltä ostetaan, Helsingin Energia edellyttää sitoutumista Global Compact -periaatteisiin. Näiden periaatteiden mukaisesti toimiva yritys sitoutuu kunnioittamaan kymmentä periaatetta, jotka koskevat ihmisoikeuksia, työelämää ja työntekijöiden oikeuksia, ympäristöä ja korruption vastaista toimintaa.

Helsingin Energia ei voi itse taata tai tarkistaa näiden periaatteiden toteutumista, vaan tässä asiassa on luotettava kansainvälisen toimintaa ja tarkastustyöhön. Tällaisilla kansainvälisillä sopimuksilla on luonnollisesti taipumusta muokkautua paikallisiin olosuhteisiin ja jokainen voi itse pohdiskella näiden periaatteiden toteutumista eri maissa.

http://www.gcnordic.net/index.php?r=cPage/show&cTopicId=51

Kaukolämpöverkon urakointia ja liittyminen valtakunnalliseen viranomaisverkkoon

Näiden asioiden lisäksi päätimme julkisia hankintoja noin 10 miljoonan euron edestä koskien kaukolämpöverkon rakennus- ja kunnostustöitä. Päätimme myös, että Helsingin Energia luopuu omasta HelenNet radiopuhelinverkostaan, myy sen Suomen Virveverkko Oy:lle ja liittyy itse valtakunnalliseen viranomaisverkko Virveen.

Kokouksen päätökset ja pöytäkirja ovat luettavissa alla olevasta linkistä.

http://www.helen.fi/Kotitalouksille/Neuvoa-ja-tietoa/Tietoa-meista/Organisaatiomme/Johtokunta/

 

Oikein hyvää ja iloista Vappua, työn juhlaa kaikille!!!

 

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s